marți, 15 septembrie 2015

Biblia - Facerea - Cap.2 - Colonizarea

Oricat de cronologic as incerca sa scriu articolele, nu imi va reusi pentru ca textul biblic trebuie rumegat. Si asa ma intorc inapoi la Cap. 2 care inca imi da batai de cap.
Pentru ca prima carte (notata cu 4a in Cap. 2) este diferita de cartea a doua (notata cu 4b in Cap. 2), trezeste doua intrebari, bazandu-se pe cronologie si pe anumite cuvinte care sunt introduse in cea dea doua carte.


1. Exista un Dumnezeu (o sursa) a tot ceea ce a fost creat? R: Poate, cu o mare inclinare spre ar fi bine sa fie.
2. Exista o singura divinitate care a creat toti oamenii de pe Pamant? R: Nu. Exista prea multe civilizatii, cu caracteristici fizice diferite, cu credinte diferite, cu istorii diferite. A afirma ca crestinismul este singurul raspuns corect, ar insemna sa dezvoltam un ISIS al nostru si sa reluam cruciadele.
3. Au fost toti oamenii, dintr-o rasa, creati cu drepturi egale? R: Nu. Unii au fost creati sa conduca, altii sa fie sclavi. Ne place sau nu, si in zilele noastre posturi importante de conducere sunt ocupate de persoane care au aceeasi linie de sange cu predecesorii.

Intorcandu-ma la Biblie, daca in cartea intai omul este ultima creatie, creat barbat si femeie dupa chipul si asemanarea Lor (a Dumnezeilor), nu a Dumnezeului care a creat "cerul si pamantul", fara sa se specifice materia din care au fost facuti, numiti amandoi oameni, creati cu intentia de a stapanii si a supune pamantul cu tot ce are, in cartea a doua se spune altceva.

Facerea 5:2 Bărbat şi femeie i-a făcut; şi i-a binecuvântat şi i-a numit cu numele de „om“ în ziua în care i-a făcut.

In cartea a doua, omul este facut primul. Se vorbeste despre o planeta fara conditii de trai, pentru ca Dumnezeu nu trimisese ploaie si nu era om ca sa LUCREZE pamantul. Prima fiinta creata este omul, apoi face vegetalul, Edenul, raiul si vietuitoarele. Apoi il pune pe om sa LUCREZE pamantul in rai si sa-l PAZEASCA.
Hai ca pot sa inteleg conditia omului de a lucra pamantul. Dar sa pazeasca raiul de cine?

Extrapolez ca sa vad daca se poate aplica:
O civilizatie merge pe o planeta nelocuita, fara conditii de trai pentru membrii ei. Acestia se hotarasc sa o populeze. Creaza o entitate care sa poata trai in conditiile planetei (atmosfera si vibratie) si o pune sa lucreze pamantul. Inca nu putem vorbi de a face agricultura pentru ca mediul tot nu e propice (nu e ploaie). Asta poate sa semnifice ca a lucra pamantul inseamna a cauta resurse (in cazul nostru aur). Civilizatia gaseste metode de a modifica mediul pentru a deveni unul placut pentru entitatile create: atmosfera proprice, vegetatie, fauna, surse de hrana.

Omul creat, Adam, creat din pamant, adica cu ADN manipulat astfel incat sa poata sa traiasca in conditiile atmosferice si de vibratie ale pamantului, este diferit fata de creatori, pentru ca acestia cauta sa-i gaseasca potriva printre animale (Facerea 2:20). Acestia nu stiu cu ce ar putea Adam sa se potriveasca, si cel mai sigur a fost sa creeze potriva lui din acelasi ADN.
Revin la ceea ce am spus si intr-un alt articol, ca creatorii lui Adam au mai facut si alte fapturi care sa fie pe potriva lui, dar se pare ca toate au fost diferite de Adam (Facerea 2:23).

Revin la a pazi raiul. Din descriere, raiul era o zona inchisa, cu ziduri si o poarta de acces. Aparent acest rai avea nevoie de paza impotriva a ceva, desi inca nu fusesera create animalele si nici perechea lui Adam.
Hai sa presupunem ca, asa cum se intampla in orice act de creatie mai exista si rebuturi. Ca au creat Dumnezeii mai multi oameni, se prea poate. O parte din ei poate au avut defectiuni fizice, iar altii poate nu au fost ascultatori. Astfel poate doar unul singur a fost potrivit de a fi pus in rai, astfel asigurand paza de ceilalti.

Se vorbeste de un Dumnezeu creator, ce creaza totul prin constiinta pentru ca sunt bune. Se vorbeste de Dumnezei care sunt orgoliosi, maniosi, omoara animale pentru pielea lor si au acces la tehnologie. Imi sustin punctul de vedere legat de raspunsurile la cele 3 intrebari, cautand  sa gasesc mai multe indicii in viitoarele capitole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu